Membru GRATUIT        BIROU DE MEDIATOR IRIMIAS DAN - ANDREI
Ce este medierea ?
Conform Legii nr. 192 din 16 mai 2006 privind medierea și organizarea profesiei de mediator cu modificările și completările ulterioare: “Medierea reprezintă o modalitate de soluționare a conflictelor pe cale amiabilă, cu ajutorul unei terțe persoane specializate în calitate de mediator, în condiții de neutralitate, imparțialitate, confidențialitate și având liberul consimțământ al părților” .
Unde se aplica ?
Potrivit dispozitiilor Legii nr. 192/2006 astfel cum a fost modificată prin Legea nr. 370/2009 [4], se poate recurge la mediere: in orice litigiu de natură civilă, in orice litigiu de natură comercială, in litigiile de familie, in litigiile avand ca obiect conflictele din domeniul protecției consumatorilor, in materia conflictelor de drepturi in domeniul litigiilor de muncă, contracte prenupțiale in materie penală: (numai in cazul infractiunilor pentru care legea prevede că raspunderea penală este inlaturată prin retragerea plângerii prealabile sau impăcarea părților).

OFERTA PRODUSE/SERVICII :: Avantaje !
1. Costuri reduse . Onorariul unui mediator este negociabil, comparabil cu cel al unui avocat, costurile fiind astfel raduse cu cel putin 50%. Rezolvarea litigiului pe calea medierii evita cheltuieli cu diversele taxe ce sunt percepute in faza de judecată.
2. Tu alegi când . Ședințele de mediere se desfasoară în date stabilite de comun acord (inclusiv în week-end) și în care se ține cont de dorințele părților, corelate bineînțeles cu agenda mediatorului. În instanță, primul termen de infățișare poate fi și la 6 luni de la momentul depunerii dosarului .
3. Scutești timp . Cel mai des, procedura de mediere se finalizează cu succes în doar cateva ore, din prima ședință. Dacă sunt necesare sedințe suplimentare de mediere – acest lucru fiind rar, acestea urmează să fie organizate la date convenabile tuturor părților implicate, de regulă a doua zi. In instanță această procedură se poate întinde pe durata mai multor luni, chiar ani.
4. Nu riști nimic . În procesul de mediere nu există riscuri ! Fiecare participant se poate retrage oricând și nu poate fi obligat să accepte o soluție cu care nu este în totalitate de acord.
5. Nu te știe nimeni. Medierea este un proces complet privat, la care doar partile (si, dupa caz, avocatii acestora) au acces. Mediatorul este obligat prin lege să nu divulge nici o informație legată de cele discutate la mediere, iar părțile sunt ținute la confidentialitate prin contractul de mediere.
6. Rezultat este echitabil .La mediere, dumneavoastră și cealaltă parte va dați concursul pentru a ajunge la un acord și în marea majoritate a cazurilor, se ajunge la un compromis reciproc avantajos. Totuși, dacă nu sunteți mulțumit(a) de rezultat, nimeni și nimic nu vă obligă să semnați un acord de mediere. Este, deci, imposibil ca prin mediere un rezultat sa fie atins împotriva voinței dumneavoastră!
7. Obligativitatea Acordului prin mediere, pentru părți. ACORDUL DE MEDIERE ESTE UN ACT CU EFECTE SIMILARE UNEI HOTĂRÂRI JUDECĂTOREȘTI. DACĂ UNA D // // CUI: 31480359

FIRMA INSCRISA GRATUIT. DATELE DE CONTACT SUNT VIZIBILE DOAR MEMBRILOR PLATITORI.

[ TRIMITE MESAJ ]