Membru GRATUIT        WINE DOCTOR SRL
Importator de vinuri si spumante frantuzesti din Regiunea Touraine, Valea Loarei

Productia si vinurile Chateu de Fontenay

In inima vaii Cherului, arealul viticol este strans legat de castelul care a fost martor al istoriei Frantei. Aceasta regiune a Frantei, cu toate capriciile geografice, ofera o posibilitate foarte diversa de obtinere a unor vinuri de calitate. Astfel, pe o singura parcela pot aparea diverse schimbari surprinzatoare care insa aduc o savoare complexa, eleganta si subtila a vinurilor produse la castel. Protejarea aceastei resurse naturale se face inca de la inceput, cultivand doar plante de cultura fara buruieni, prin adoptarea unui echilibru intre grija si prevenire.
Exista aici o grija deosebita fata de struguri si vinul care se doreste a fi obtinut, cea mai mare parte a culesului fiind manuala. Strugurii, odata ajunsi la crama, sunt vinificati prin tehnologia artizanala, plina de secrete a vinificatorului de la castel.

Amestecul dintre nisip si argila permite obtinerea diferitelor varietati de vin care reprezinta brandul Chateau de Fontenay. Detinand AOC (denumire de origine) Touraine deoarece domeniul castelului este situat intre Tours si Chenonceaux, aici sunt create vinuri administrate seniorial, fine si originale. Vinurile Chateau de Fontenay sunt vinuri structurate foarte bine, care odata cu trecerea timpului, dezvolta arome condimentate cu tenta de iasomie, piele tabacita si padure, datorita continutului de oenotanin.

Sauvignonul cultivat la castel, se bucura de multe dintre caracteristicile solului care ii confera culoarea specifica. Vinul Sauvignon a carui faima nu poate fi negata, are arome florale si caracteristici minerale care de fapt sugereaza solul din care provine.


OFERTA PRODUSE/SERVICII :: Vinuri si spumante frantuzesti din Regiunea Touraine, Valea Loarei
Vinuri albe:
- Sauvignon - Le Sauvignon
- Chenin - Le Rangs de Pierre
Vinuri rosii - Gamy, Malbec (Cot) Cabernet Franc
La Saine Marguerite
Les vins de Paul
La reserve de Jean
Spumante:
La Rosiere- 2008 - rose
Les Clos de Hortense -2010- alb (Chardonay) - AOP Tourraine

// Chateau de Fontenay // CUI: RO34571982

FIRMA INSCRISA GRATUIT. DATELE DE CONTACT SUNT VIZIBILE DOAR MEMBRILOR PLATITORI.

[ TRIMITE MESAJ ]